E- TWİNNİNG PROJESİ - SU ÜZERİNDEKİ DANS

E- TWİNNİNG PROJESİ - SU ÜZERİNDEKİ DANS

 Okulumuz 2-C sınıfı öğretmeni Berra Karadeniz eşliğinde yürütülen e-twinning proje çalışmamız ' Su Üzerindeki Dans ' adıyla ekim ayında başlamıştır.Projemizde öğrencilerimize geleneksel sanatlarımızdan ebru sanatını öğretmek ve sanatsal becerilerini geliştirmek hedeflenmektedir.

03.12.2021 577


Kültür tarihsel ve toplumsal gelişime dayalı oluşturulan ve gelecek kuşaklara aktarılan araçların tümüdür. İnsanların sosyalleşmesini, gelişmesini sağlayan önemli bir etmendir. Millî kültür ise bir milleti diğer milletlerden ayıran, geçmişten günümüze getirilen maddi ve manevi değerlerdir. Milli kültürümüzü oluşturan birçok öge vardır bunlardan birisi de Ebru Sanatı'dır. Ebru Sanatı özel olarak hazırlanmış su üzerinde desen verme sanatıdır. Bütün malzemeleri kendine özeldir. Ebru, tüm sanatlarda olduğu gibi kişide bilişsel ve psikolojik anlamda olumlu etki oluşturur. İnsanı sakinleştiren, dinginleştiren, sabrı öğreten, insana psikolojik açıdan değer katan bir sanattır. Projemizde öğrencilerimizin geleneksel sanatlarımızdan Ebru Sanatı'nı tanımalarını sağlamak, sanatsal bakış açılarını geliştirmek, duyuşsal haz elde etmelerini sağlayarak sanat türlerine karşı farkındalık elde etmelerini ve hobi olarak devam etmelerini veya kendilerini sanatsal anlamda geliştirmelerine vesile olmaktır.

Projemizin Hedefleri:

 1.Geleneksel sanatları tanımak, duyarlılık oluşturmak ve gelecek nesillere aktarmak.

2. Proje süresince teknolojiyi faal kullanmak.

3. Öğrencilerin estetik duygu ve becerilerinin gelişmesine katkı sunmak.

4. Öğrencilerimizde işbirliği, sorumluluk, paylaşım gibi kavramları kazandırmak.

5. Kültürel mirasın devamlılığını sağlamak.

        Projemizden beklediğimiz sonuçlar ise şu şekilde özetlenebilir:Öğrencilerimiz ve projenin yapıldığı çevrede geleneksel sanatlarımızdan olan ebru sanatına karşı farkındalık oluşturmak, bilgilendirmek, sanatsal zevk elde edilmesini sağlamak, kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarmayı hedeflenmektedir. Projemizin aktivitelerini çeşitli sosyal medya ve sitelerde yaygınlaştırarak ebru sanatıyla ilgili farkındalık oluşturmak istiyoruz. Projemizde çeşitli işbirlikçi ve ortak ürünler yapılacak olup proje ortaklarıyla karar verilecektir.


03-12-202103-12-202103-12-202103-12-2021